PROJEKT

Recente ontwikkelingen in VR-technologie initiëren op dit moment een omvorming van het werkveld naar de zakenwereld en de industrie van morgen. Om hun bedrijf concurrentieel te houden, zal de volgende generatie afgestudeerden van een managementopleiding, de kenmerken en mogelijkheden van de VR-technologie moeten kennen. Maar, is het hoger onderwijs in Europa klaar om het potentieel van VR-technologie te erkennen?

Het project VRinSight wil de adoptie van VR-technologie in de instellingen voor hoger onderwijs stimuleren door de volgende doelstellingen na te streven:

 

• Vaststellen van de uitdagingen waar de KMO’s van Europa voor staan en van de huidige tekortkomingen van het hoger onderwijs in verband met VR-technologie,

 

• Samenstellen van een VR-opleidingsprogramma voor opleidingsinstellingen en KMO's in de toepassing van VR technologie in Business Management,

 

• Aanwakkeren van de bewustwording van VR-technologie in het hoger onderwijs en het bedrijfsleven in Europa en ontwikkelen van methoden voor de integratie van VR in curricula van het hoger onderwijs.

 

VRinSight is een Europees partnerschap met partners uit het bedrijfsleven en het onderwijs en met co-financiering uit het Erasmus+ programma. Het project loopt van oktober 2018 tot september 2020 en wordt gerealiseerd door partners uit Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Finland, België en Cyprus die zo een toegevoegde waarde leveren aan het hoger onderwijs en aan de kleine en middelgrote ondernemingen van Europa.